Restauracja Baryłka
Gdańsk
ul. Długie Pobrzeże 24
58 301-49-38
Specjalności regionalne
-
Matias po gdańsku
w dwóch marynatach do wyboru w śmietanie lub oleju -
Królewska zupa rybna z ryżem
-
Węgorz duszony na maśle
serwowany w sosie kurkowym z kulkami ziemniaczanymi -
Befsztyk tatarski
z marynatami z własnej spiżarni -
Zupa borowikowa z łazankami
-
Kaczka po gdańsku
jabłkami nadziewana z kluseczkami oraz czerwoną kapustą
Śniadania
-
Dwa chrupiące tosty z szynką i serem
zapiekane, ze świeżym ogórkiem i pomidorem, świeże pieczywo, masło -
Kiełbasa biała z indyka
gotowana, świeże pieczywo, masło -
Wiejska kiełbasa
usmażona z serem i zapiekana, świeże pieczywo, masło -
Śniadanie wiosenne
serek wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewką, z domową konfiturą i miodem, świeże pieczywo oraz masło
Przekąski zimne
-
Węgorz wędzony podany w sosie porto
świeże pieczywo, masło -
Wędzona ryba maślana z sosem miodowo-musztardowym
świeże pieczywo, masło -
Delikatny tatar z wędzonego łososia
z imbirem i kaparami podany na chlebie razowym z sosem balsamico, świeże pieczywo, masło -
Carpaccio wołowe z polędwicy na sosie pesto
posypane parmezanem i kaparami, świeże pieczywo, masło -
Carpaccio z kaczki pod pierzyną z sosu żurawinowego
świeże pieczywo, masło
Przekąski gorące
-
Królewskie krewetki black tiger
w sosie seczuańskim z czosnkiem i zieloną pietruszką, świeże pieczywo, masło -
Kalmary w złocistej panierce zapiekane w czosnkowym łożu
świeże pieczywo, masło -
Wątróbki drobiowe w żubrówce duszone
podane z pieczonymi jabłkami i musem malinowym, świeże pieczywo, masło -
Rydze soute na maśle smażone z pieczywem czosnkowym
świeże pieczywo, masło -
Kurki duszone z boczkiem w śmietanie
świeże pieczywo, masło -
Boeuf strogonoff z polędwicy wołowej
świeże pieczywo, masło -
Bigos staropolski
świeże pieczywo, masło
Sałaty
-
Capreze
przekładane plastry mozzarelli i pomidorów, skąpane w oliwie z oliwek ze świeżą bazylią -
Cesarska
grillowana pierś kurczaka lub złocisty boczek, pod pierzynką sosu anchois na soczystej zielonej sałacie z ziołowymi grzankami -
Sen rybaka
kompozycja z łososia (marynowany i wędzony) oraz marynowanych owoców morza, serwowanych z sosem koktailowym -
Wykwintna
wątróbki drobiowe z segmentami jabłek na zielonej sałacie z sosem ze świeżych truskawek -
Grecka
świeże warzywa, czarne oliwki, ser feta skropione sosem vinagrette
Zupy
-
Zupa cebulowa z grzanką serową
-
Żurek z wiejską kiełbaską, jajem i boczkiem w chlebowej misie podany
-
Rosołowe flaczki wołowe
-
Barszcz z kołdunami
Morskie klimaty
-
Ryba maślana gotowana w sosie małżowym
z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna -
Roladki z soli na łożu z sosu cytrynowego
z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna -
Pstrąg pieczony w piecu faszerowany szyjkami rakowymi
z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna -
Dzwonko z łososia grillowane na łożu ze świeżych ogórków podane
z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna -
Halibut smażony, serwowany na porowo-kaparowym sosie
z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna -
Flądra smażona w panierce z migdałów
z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna -
Dorsz gdański z patelni w kminku na białym sosie
z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna -
Polędwiczki z dorsza w sosie cytrynowym
z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna -
Ruloniki z sandacza w sosie szampańskim z segmentami jajka
z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna
Wariacje mięsne
-
Stek z polędwicy wołowej w sosie gorgonzola na łożu ze szpinaku
z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna -
Filet schabowy w sosie z kurek
z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna -
Stek jagnięcy w sosie miętowym
z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna -
Pierś z kaczki marynowana w żubrówce w sosie malinowym
z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna -
Pieczeń po staropolsku w sosie własnym
z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna -
Zraz zawijany w wyśmienitym sosie z borowików i kaszą gryczną
z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna -
Pierogi z farszem z cielęciny w sosie z kurek
z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna
Menu konesera
-
Mule w sosie rokpolowym
ze świeżą bazylią, serwowane z włoskim makaronem -
Krewetki gumas na złocisto smażone
-
Krem z szyjek rakowych
-
Krem z kurek
-
Filet z jesiotra
grillowany a następnie w piecu pieczony w trzech rozmaitych sosach podany -
Chautebriand w sosie kaparowo-rozmarynowym
-
Creme brulle
Menu wegetetariańskie
-
Złocisty camembert na łożu z żurawiny
-
Pieczarki w śmietanie
-
Talerz wegetriański
kompozycja warzyw na parze gotowanymi z sałatką wiosenną
Menu dla najmłodszych
-
Przepyszna zupka pomidorowa
z makaronowymi niteczkami -
Fred Flinstone
drobiowe maczugi panierowane w kokosie z maślano-serowym farszem -
Kapitan Nemo
porywa w rejs na połów filecików z dorsza podanych z złocistej panierce -
Deser wesoły pajacyk
Desery
-
Owoce lasu zapiekane w naleśniku w sosie waniliowym podany
-
Wiśnie na ciepło w sosie waniliowym
-
Torcik tiramisu
Zakąski
-
Deska serów z bakaliami i świeżymi owocami
-
Plater wędlin staropolskich
z marynatami z własnej spiżarki -
Mieszanka orzechowa
orzechy włoskie, nerkowce, migdały, kalifornijskie, pini, laskowe