A..Z MENU w internecie:   www.jedzenie.invito.pl » Gdańsk » restauracje » Baryłka 

Gdańsk, Sopot, Gdynia - restauracje, pizzerie, bary, catering - menu w internecie - www.jedzenie.invito.pl

Restauracja Baryłka

Gdańsk

ul. Długie Pobrzeże 24

tel. 58 301-49-38

spis treści


do spisu treści

Specjalności regionalne

  1. Matias po gdańsku

    w dwóch marynatach do wyboru w śmietanie lub oleju
  2. Królewska zupa rybna z ryżem

  3. Węgorz duszony na maśle

    serwowany w sosie kurkowym z kulkami ziemniaczanymi
  4. Befsztyk tatarski

    z marynatami z własnej spiżarni
  5. Zupa borowikowa z łazankami

  6. Kaczka po gdańsku

    jabłkami nadziewana z kluseczkami oraz czerwoną kapustą

do spisu treści

Śniadania

  1. Dwa chrupiące tosty z szynką i serem

    zapiekane, ze świeżym ogórkiem i pomidorem, świeże pieczywo, masło
  2. Kiełbasa biała z indyka

    gotowana, świeże pieczywo, masło
  3. Wiejska kiełbasa

    usmażona z serem i zapiekana, świeże pieczywo, masło
  4. Śniadanie wiosenne

    serek wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewką, z domową konfiturą i miodem, świeże pieczywo oraz masło

do spisu treści

Przekąski zimne

  1. Węgorz wędzony podany w sosie porto

    świeże pieczywo, masło
  2. Wędzona ryba maślana z sosem miodowo-musztardowym

    świeże pieczywo, masło
  3. Delikatny tatar z wędzonego łososia

    z imbirem i kaparami podany na chlebie razowym z sosem balsamico, świeże pieczywo, masło
  4. Carpaccio wołowe z polędwicy na sosie pesto

    posypane parmezanem i kaparami, świeże pieczywo, masło
  5. Carpaccio z kaczki pod pierzyną z sosu żurawinowego

    świeże pieczywo, masło

do spisu treści

Przekąski gorące

  1. Królewskie krewetki black tiger

    w sosie seczuańskim z czosnkiem i zieloną pietruszką, świeże pieczywo, masło
  2. Kalmary w złocistej panierce zapiekane w czosnkowym łożu

    świeże pieczywo, masło
  3. Wątróbki drobiowe w żubrówce duszone

    podane z pieczonymi jabłkami i musem malinowym, świeże pieczywo, masło
  4. Rydze soute na maśle smażone z pieczywem czosnkowym

    świeże pieczywo, masło
  5. Kurki duszone z boczkiem w śmietanie

    świeże pieczywo, masło
  6. Boeuf strogonoff z polędwicy wołowej

    świeże pieczywo, masło
  7. Bigos staropolski

    świeże pieczywo, masło

do spisu treści

Sałaty

  1. Capreze

    przekładane plastry mozzarelli i pomidorów, skąpane w oliwie z oliwek ze świeżą bazylią
  2. Cesarska

    grillowana pierś kurczaka lub złocisty boczek, pod pierzynką sosu anchois na soczystej zielonej sałacie z ziołowymi grzankami
  3. Sen rybaka

    kompozycja z łososia (marynowany i wędzony) oraz marynowanych owoców morza, serwowanych z sosem koktailowym
  4. Wykwintna

    wątróbki drobiowe z segmentami jabłek na zielonej sałacie z sosem ze świeżych truskawek
  5. Grecka

    świeże warzywa, czarne oliwki, ser feta skropione sosem vinagrette

do spisu treści

Zupy

  1. Zupa cebulowa z grzanką serową

  2. Żurek z wiejską kiełbaską, jajem i boczkiem w chlebowej misie podany

  3. Rosołowe flaczki wołowe

  4. Barszcz z kołdunami


do spisu treści

Morskie klimaty

  1. Ryba maślana gotowana w sosie małżowym

    z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna
  2. Roladki z soli na łożu z sosu cytrynowego

    z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna
  3. Pstrąg pieczony w piecu faszerowany szyjkami rakowymi

    z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna
  4. Dzwonko z łososia grillowane na łożu ze świeżych ogórków podane

    z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna
  5. Halibut smażony, serwowany na porowo-kaparowym sosie

    z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna
  6. Flądra smażona w panierce z migdałów

    z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna
  7. Dorsz gdański z patelni w kminku na białym sosie

    z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna
  8. Polędwiczki z dorsza w sosie cytrynowym

    z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna
  9. Ruloniki z sandacza w sosie szampańskim z segmentami jajka

    z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna

do spisu treści

Wariacje mięsne

  1. Stek z polędwicy wołowej w sosie gorgonzola na łożu ze szpinaku

    z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna
  2. Filet schabowy w sosie z kurek

    z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna
  3. Stek jagnięcy w sosie miętowym

    z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna
  4. Pierś z kaczki marynowana w żubrówce w sosie malinowym

    z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna
  5. Pieczeń po staropolsku w sosie własnym

    z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna
  6. Zraz zawijany w wyśmienitym sosie z borowików i kaszą gryczną

    z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna
  7. Pierogi z farszem z cielęciny w sosie z kurek

    z warzywami z pary oraz sałatka wiosenna

do spisu treści

Menu konesera

  1. Mule w sosie rokpolowym

    ze świeżą bazylią, serwowane z włoskim makaronem
  2. Krewetki gumas na złocisto smażone

  3. Krem z szyjek rakowych

  4. Krem z kurek

  5. Filet z jesiotra

    grillowany a następnie w piecu pieczony w trzech rozmaitych sosach podany
  6. Chautebriand w sosie kaparowo-rozmarynowym

  7. Creme brulle


do spisu treści

Menu wegetetariańskie

  1. Złocisty camembert na łożu z żurawiny

  2. Pieczarki w śmietanie

  3. Talerz wegetriański

    kompozycja warzyw na parze gotowanymi z sałatką wiosenną

do spisu treści

Menu dla najmłodszych

  1. Przepyszna zupka pomidorowa

    z makaronowymi niteczkami
  2. Fred Flinstone

    drobiowe maczugi panierowane w kokosie z maślano-serowym farszem
  3. Kapitan Nemo

    porywa w rejs na połów filecików z dorsza podanych z złocistej panierce
  4. Deser wesoły pajacyk


do spisu treści

Desery

  1. Owoce lasu zapiekane w naleśniku w sosie waniliowym podany

  2. Wiśnie na ciepło w sosie waniliowym

  3. Torcik tiramisu


do spisu treści

Zakąski

  1. Deska serów z bakaliami i świeżymi owocami

  2. Plater wędlin staropolskich

    z marynatami z własnej spiżarki
  3. Mieszanka orzechowa

    orzechy włoskie, nerkowce, migdały, kalifornijskie, pini, laskowe




-- INVITO.pl -- strony internetowe, aplikacje internetowe, serwisy informacyjne -- informatyczna obsługa firm --

Strona ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty w rozumieniu prawa handlowego. Informacje zawarte na stronie mogą być niepełne, nieaktualne, a nawet nieprawdziwe. Znaki firmowe i towarowe należą do ich właścicieli.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Copyright © 1998-2017 INVITO.pl