Restauracja Kokieteria
Gdańsk
ul. Tokarska 6
661-511-811
PRZEKĄSKI
-
Deska dla 2 osób
pasta z wędzonego pstrąga, pasta z kaszubskiego koziego sera, ogórki, pieczywo własnego wypieku -
Marynowane filety śledzia
z twarogiem, chrzanem i ziołami -
Plastry różowego rostbefu wołowego
na pesto ogrodowym z ziołami -
Smażona kaszanka
podana na karmelizowanych jabłkach z gorczycą
SAŁATY
-
Mix sałat
z wędzonym pstrągiem, ogórkiem, rzodkiewką i solirodem -
Sałata z regionalnym kozim serem
podana z miechunką oraz plastrem burakai filetowaną pomarańczą
ZUPY
-
Zupa rybna
z dorszem i warzywami julienne -
Zupa z polskiej jagnięciny
podana z kluseczkami miętowymi
RYBY
-
Tuszka z dorsza bałtyckiego
pieczona na soli morskiej podana z sałatą oraz młodymi ziemniaczkami -
Smażony filet z troci
ułożony na musie ze skorzonery z kaszą jaglaną oraz gorczycą -
Smażony turbot
podany na sosie paprykowym i szparagach, z młodymi ziemniakami -
Halibut
ułożony na pesto z czosnku niedźwiedziego z karmelizowaną marchewką i tłuczonymi ziemniakami
MIĘSA
-
Pierś z gęsi
confit na sosie czereśniowym, podana z kopytkami i pietruszką -
Antrykot cielęcy
podany z ziemniakami, warzywami sezonowymi i ogrodowym pesto -
Grillowana polędwica wołowa
ułożona na duszonych grzybach, serwowana z młodymi ziemniakami
DESERY
-
Kaszubski placek z owocami
podany z kwaśną śmietaną -
Sernik
z kozim serem, białą czekoladą oraz musem orzechowym