A..Z MENU w internecie:   www.jedzenie.invito.pl » Gdańsk » restauracje » Salonik 

Gdańsk, Sopot, Gdynia - restauracje, pizzerie, bary, catering - menu w internecie - www.jedzenie.invito.pl

Restauracja Salonik

Gdańsk

ul. Długa 18/21

tel. 58 322-00-44

spis treści


do spisu treści

Przekąski

  1. Schłodzone plastry polędwicy wołowej

    z pastą oliwkową i białym kozim serem, doprawione świeżym młotkowanym pieprzem
  2. Pasztet polski owinięty słoninką

    z sosem z leśnej borówki na kaszy z bukietem świeżych pachnących lasem ziół
  3. Kompozycja śledzia o różnych smakach

  4. Marynowane plastry łososia

    w soli morskiej, świeżo zmielonym białym pieprzu, listkach orzeźwiającej melisy i kandyzowanym imbirem
  5. Tatar z polędwicy wołowej Limusine

    z bukiecikiem sałat skropionych ziołowym winegretem w otoczeniu sosu z zielonego pieprzu
  6. Kawior astrachański

    podawany na kostkach lodu z zieloną cytrynką i pszennym tostem
  7. Pierogi z łososiem i szpinakiem

    z oliwkowym sosem ziołowo-cytrynowym
  8. Okonki jeziorne z patelni

    w chrupiącej skórce z masełkiem czosnkowym
  9. Polędwiczki z kaczki

    w delikatnym karmelu aromatyzowane likierem pomarańczowym
  10. Krewetki smażone

    w maśle czosnkowym z balsamicznym sosem ziołowym i chrupiącymi chipsami selerowymi

do spisu treści

Zupy

  1. Żurek kujawski

    na wędzonce w chlebie razowym
  2. Zupa rybna jarzynowa

    klarowana, podprawiana kwaśną śmietaną z kawałkami białych ryb morskich
  3. Zupa ze świeżych grzybów z ziemniakami


do spisu treści

Sałaty

  1. Bukiet sałat

    skropionych winegretem z kurczakiem z kamiennego grilla i karmelizowanymi owocami z winnym sosem jabłkowym
  2. Marynowany i grillowany comber sarni

    na marynowanych warzywach w towarzystwie różnorodnych sałat i sosem z przetartych malin
  3. Bukiet sałat z pieczonymi pomidorami

    otoczony winnym sosem bazyliowym i prażonymi ziarnami słonecznika

do spisu treści

Dania rybne

  1. Polędwiczka z dorsza

    na zielonych szparagach z sosem kurkowym o nucie krewetkowej i smażonymi w maśle pietruszkowym ziemniaczkami
  2. Smażony sandacz

    z czosnkiem na szpinaku okryty siankiem z grillowanej pory
  3. Filecik z łososia

    z jabłkiem karmelizowanym w rozmarynie z balsamicznym sosem majerankowym
  4. Halibut smażony

    na warzywach i ziołach z zielonego ogrodu z balsamicznym sosem zielonym
  5. Sola zrolowana

    z ziołowym białym serkiem i zapieczona w delikatnym sosie kremowym

do spisu treści

Dania mięsne

  1. Polędwiczki z kurczaka

    w maślanym sosie tymiankowym ze szpinakiem i serem pleśniowym
  2. Polędwiczka wieprzowa

    z borowikami i suszonymi śliwkami z i listkami świeżego rozmarynu
  3. Stek wołowy z kamiennego grilla

    z serem pleśniowym i zielonym pieprzem z bukietem smażonych warzyw
  4. Pieczona pierś z kaczki

    z jabłkami i gruszkami glazurowanymi śliwowicą z lekką mgiełką cynamonu z sosem rodzynkowym
  5. Marynowany w żubrówce schab z dzika

    pieczony z boczkiem i igiełkami rozmarynu w sosie jałowcowym z brusznicą podany z młodą kapustką
  6. Stek jagnięcy z kamiennego grilla

    okryty chrupiącymi plasterkami marynowanego w ziołach boczku z brązowym sosem o nucie trawy żubrowej z karmelizowaną korzenna gruszką
  7. Marynowany comber sarni, pieczony na grillu

    z chutney śliwkowym i ziemniaczanymi kluseczkami

do spisu treści

Dania wegetariańskie

  1. Makaron smażony z warzywami

    oproszony świeżymi ziołami, zapieczony w delikatnym sosie śmietanowym o nucie migdałowej

do spisu treści

Desery

  1. Mus migdałowy

    z prażonymi w miodzie migdałami, okryty białą czekoladą i świeżymi owocami
  2. Naleśniki

    z karmelizowanymi owocami z polskiego ogrodu okręcone delikatnym kremem jogurtowym
  3. Truskawki w soku z pomarańczy

    skropione odrobiną balsamico, oproszone grubo ziarnistym pieprzem i aromatyzowane likierem pomarańczowym
  4. Cocktail malinowy

    z lodami śmietanowymi i orzeźwiajacym listkiem melisy
  5. Trzy smaki lodów

    z chrupiącym tiulem cygaretkowym i sosem z owoców
  6. Szarlotka podawana na ciepło

    z cygaretkowym kielichem wypełnionym lodowym smakiem wanilii okrytych listkami mięty




-- INVITO.pl -- strony internetowe, aplikacje internetowe, serwisy informacyjne -- informatyczna obsługa firm --

Strona ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty w rozumieniu prawa handlowego. Informacje zawarte na stronie mogą być niepełne, nieaktualne, a nawet nieprawdziwe. Znaki firmowe i towarowe należą do ich właścicieli.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Copyright © 1998-2017 INVITO.pl