Restauracja Metamorfoza
Gdańsk
ul. Szeroka 22-26
58 320-30-30
Przystawki
-
Bruschetta
Pomidory z bazylią, cebulą, czosnkiem i oliwą podawane na bagietce -
Bruschetta z żołądkami Confi
Żołądki drobiowe z oliwkami, kaparami, cebulką i serem mozzarellą podawane na bagietce -
Carpaccio z łososia i ryby maślanej
Cieniutkie plasterki łososia i ryby maślanej podawane z sałatką -
Carpaccio z polędwicy wołowej
Cieniutkie plasterki z polędwicy wołowej podawane z sałatką -
Ravioli borowikowe w sosie z serem gorgonzola
Zapiekane pierożki nadziewane borowikami w pysznym sosie z serem gorgonzola
Zupy
-
Krem szparagowy
Delikatna zupa kremowa ze szparagami -
Żur staropolski
podawany z białą kiełbasą i jajkiem -
Krem pomidorowy z pierożkami Fiochetti Gorgonzola
Oryginalny włoski krem z dodatkiem pierożków nadziewanych serem gorgonzola -
Chłodnik litewski
Zimna zupa na bazie młodych buraków w otoczeniu świeżych warzyw
Sałatki
-
Sałatka Caprese
Sałatka z mozzarelli w pomidorkach, oliwkach z sosem bazyliowym -
Sałatka z dodatkiem Rucoli
Sałatka z rukoli z parmezanem, suszonymi pomidorami, kaparami, tuńczykiem i krążkami cebuli -
Sałatka Cezar z kurczakiem
Grilowana pierś z kurczaka w sałacie rzymskiej i lodowej w orginalnym Cezar sosie -
Sałatka Cezar z krewetkami
Krewetki z oliwy truflowej, w sałacie rzymskiej i lodowej, w orginalnym Cezar sosie -
Sałatka Grecka
Ser Feta podany na różnych rodzajach sałat z świeżymi warzywami -
Sałatka Nicejska
Włoska sałatka z jajkiem i fasolą szparagową -
Sałatka z pieczonym serem feta
Sałata masłowa i lodowa z oliwą, sosem vinegrette, jajkiem i pieczonym serem feta -
Sałatka z marynowanymi karczochami i prażoną cebulką
Sałata masłowa i lodowa z dodatkiem pomidorów, ogórka, papryki i papryczki chilli oraz oliwy z karczochami, prażoną cebulą i parmezanem -
Sałatka z dodatkiem młodego szpinaku
Listki młodego szpinaku, sałaty masłowej z dodatkiem parmezanu i oliwy -
Sałatka z dodatkiem roszponki
Sałata masłowa, lodowa z olejem sezamowym, boczkiem, czarnymi oliwkami i roszponką
Dania z makaronu
-
Lasagne Bolognese
Zapiekane płaty makaronu w sosie Bolognese -
Lasagne z łososiem i warzywami
Zapiekane płaty makaronu w sosie Bolognese z warzywami i łososiem -
Spaghetti Carbonara
Makaron w delikatnym sosie śmietankowym -
Spaghetti Bolognese
Zapiekany makaron z mięsem mielonym w sosie bolognese -
Tagliatelle z owocami morza
Wstążki makaronu w pysznym sosie śmietanowym wraz z małżami, kalmarami i krewetkami -
Tagliatelle z borowikami
Wstążki makaronu podawane z borowikami w pysznym sosie szafranowym -
Penne Arabiata
Rurki makaronu w sosie z pomidorów Pelati -
Canelloni z mozzarellą i szynką parmeńską
Makaron Canelloni nadziewany mozzarellą i szynką parmeńską w sosie pomidorowym -
Tagliatelle z karczochami i suszonymi pomidorami
Wstążki makaronu z karczochami, oliwkami, kaparami i suszonymi pomidorami -
Farfalle Putanesca z tuńczykiem
Makaron Farfalle Putanesca z tuńczykiem i oliwkami -
Pierożki nadziewane serem ricotta i szpinakiem
Włoskie pierożki z suszonym pomidorem, rukolą, oliwkami i kaparami posypane parmezanem -
Pierożki z łososiem
Włoskie pierożki nadziewane łososiem, podane w śmietanie z parmezanem -
Pierożki tortellini nadziewane rukolą
Włoskie pierożki tortellini nadziewane rukolą, podane z parmezanem -
Canelloni nadziewane szpinakiem i borowikami
Makaron Canelloni nadziewany szpinakiem z dodatkiem borowików w sosie pomidorowym -
Farfalle w sosie szafranowym z wędzonym łososiem
Kokardki makaronu w sosie szafranowym z wędzonym łososiem -
Linguine z suszonymi pomidorami i małżami Św. Jakuba
Makaron linguine serwowany z przerzebkami duszonymi w białym winie i wloskim serem parmezan -
Linguine z małżami i kiełkami słonecznika
Makaron linguine serwowany z małżami, pomidorkami cherry i serem parmezan
Dania mięsne
-
Sznycel w pomidorach
Sznycel wieprzowy zapiekany z pomidorami i mozzarellą podawany z ziemniakami pieczonymi -
Sznycel z pieczarkami, cebulą, kaparami, oliwkami
Sznycel wieprzowy zapiekany warzywami pod serem mozzarella, podawany z ziemniakami pieczonymi i sałatką warzywna -
Kurczak w śmietanie w grzybowym towarzystwie
Kurczak duszony w śmietanie z pieczarkami i warzywami podawany z ryżem -
Polędwiczka wieprzowa zapiekana z serem gorgonzola i żurawiną
Polędwiczka wieprzowa zapiekana z serem pleśniowym na sosie żurawinowym, sałatką warzywną, i frytkami -
Tradycyjna polska goloneczka
Golonka duszona podawana z kapustą i pieczonymi ziemniaczkami -
Kurcze na szpinaku
Pierś kurczaka podawana ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami -
Diabelskie skrzydełka z kurczaka
Skrzydełka z kurczaka pieczone z sosem chilli podawane z frytkami i sałatką
Dania rybne
-
Kalmary
Kalmary panierowane podawane z sosem podawane z sałatką i frytkami -
Sola w sosie kaparowym
Grilowana sola w sosie kaparowym podawana z sałatką i ryżem -
Krewetki duszone w śmietanie
Krewetki duszone w śmietanie podawane z ryżem i warzywami -
Tilapia
Ryba tilapia z pieca podawana w gliniance z warzywami zapiekana pod serem mozzarella -
Stek z łososia na szparagach
Filet z łososia podany na szparagach z warzywami i parmezanem, -
Dorada faszerowana warzywami
Filetowana dorada nadziewana warzywami pieczona w całości z dodatkiem pomidorów
Desery
-
Puchar lodowy z gorącym sosem wiśniowym
-
Naleśniki w pomarańczach
-
Naleśniki w malinach
-
Krem Brule
-
Koktail truskawkowy
-
Ciasto dnia