
Restauracja Tawerna
Gdańsk
ul. Powroźnicza 19/20
58 301-41-14

Kuchnia polska
-
Żur staropolski w chlebie razowym
-
Filet z lina w śmietanie z porami
-
Golonka duszona z kminkiem w piwnym sosie
-
Schab smażony z kapustą i grzybami
-
Kaczka pieczona z jabłkami w sosie żurawinowym
-
Pieczeń z dzika szpikowana słoniną w sosie myśliwskim

Zakąski
-
Talerz ryb marynowanych
-
Węgorz marynowany z ogórkiem kiszonym i jabłkiem
-
Łosoś marynowany z piklami i żółtą papryką
-
Halibut marynowany z oliwkami i gruszką

Owoce morza
-
Krewetki Gambas z czosnkiem i winiakiem
-
Półmisek krewetek smażonych z czosnkiem i rakami
-
Curry krewetkowe z chipsami
-
Kalmary po prowansalsku
-
Zapiekane szyjki rakowe

Sałaty
-
Sałata z homarem w sosie jogurtowo-rakowym
-
Sałata z kurczakiem i szparagami
-
Sałata z wędzonym łososiem i krewetkami
-
Sałata wegetariańska z mozarellą

Zupy
-
Zupa rybna z aromatyzowanym dorszem i wędzoną rybą
-
Zupa rybna z pomidorami pelati i krewetkami
-
Żur staropolski w chlebie razowym

Ryby
-
Sandacz
gotowany na parze z kremowym sosem z zielonego groszku -
Sola zapiekana
z krewetkami i serem mozarella -
Filet z tilapi
w sosie kurkowym -
Filet z węgorza
w sosie ogórkowo-koperkowym -
Dorsz zapiekany
ze szpinakiem i rodzynkami -
Fileciki z okonia
smażone na sposób orientalny -
Jesiotr z grilla
z sosem borowikowym -
Talerz rybny
jesiotr, sandacz, łosoś -
Halibut zapiekany
z wędzonym serem i sosem z zielonego pieprzu -
Filet z pstrąga
z musem krewetkowo-paprykowym -
Łosoś zapiekany
z ziołami, rakami, pomidorami i serem mozarella -
Łosoś bałtycki
ze szparagami i sosem z suszonych pomidorów -
Stek z tuńczyka
grillowany z sosem bernaise

Mięso
-
Pierś z kurczaka
ze słodkim chili i orzechami -
Pierś z kaczki w wiśniach
-
Polędwiczki wieprzowe
w sosie winno-lawendowym -
Befsztyk z polędwicy wołowej
może być z czosnkiem lub sosem pieprzowym -
Grillowana polędwica wołowa
w sosie karmelowo-koniakowym -
Polędwica z gęsią wątróbką