
Restauracja Estragon
Gdańsk
ul. Chlebnicka 26
58 309-17-00

Zupy
-
Szlachetna zupa borowikowa z łazankami
-
Zawiesisty żurek z kiełbasą i suszonymi grzybami
-
Tradycyjna zupa pomidorowa z domowymi kluskami i mozzarellą
-
Francuska zupa cebulowa z grzanką zapiekaną w piecu
-
Rosół królewski serwowany z kołdunami
-
Barszcz podany z kołdunami

Przekąski zimne
-
Carpaccio z łososia
z aromatycznym kremem estragonowym i emulsją balsamico -
Koktajl z krewetek na avocado z sosem koktajlowym
-
Gravad Lax
Fantazja marynowanego łososia serwowana na tostach w oprawie sosu -
Carpacio z kaczki
z sosem cumberland i gruszka macerowana w czerwonym Bordeaux -
Śledź w trzech smakach

Przekąski gorące
-
Gotowane pierożki
z mięsem polane sosem grzybowym -
Podsmażane pierożki
z kapustą i grzybami z odrobiną boczku -
Tradycyjne flaki na rosole
-
Bruschetta
chrupiące grzanki z pomidorem, oliwą i parmezanem -
Świętojański placek ziemniaczany
z pikantnym sosem gulaszowym

Sałaty
-
Sałata Cesarska
krucha sałata, grzanki oraz pikantny sos majonezowym, do wyboru w 3 wersjach: z łososiem, z boczkiem, z piersią kurczaka -
Sałata Capresse
plastry mozarelli przekładane pomidorami z dressingiem ze świeżej -
Sałata Estragon
sałata, pomidor, ogórek, cebula, grilowana pierś kurczaka z dresingiem estragonowym -
Sałata Grecka
klasyczna sałata z serem feta i oliwkami oraz sosem winegret -
Sałata wiosenna
krucha sałata ze świeżymi warzywami, prażonymi ziarnami słonecznika oraz sosem winegret

Mięsa
-
Azjatycki szaszłyk
z piersi kurczaka z orientalnym ryżem i warzywami z grilla -
Kaczka w pomarańczach
z kapustą na miodzie, ziemniakami zapiekanymi po staropolsku oraz sosem cointreau -
Sznycel z indyka
w aromatycznych przyprawach dalekiego wschodu, kaszą kus - kus oraz bukietem warzyw -
Polędwiczka wieprzowa
otulona kruszonką pieprzową serwowana na makaronie tagliatelle z sosem gorgonzola i warzywami gotowanymi -
Karkówka z grilla
marynowana w musztardzie Dijon serwowana z ziemniakami pieczonymi, sosem tzatziki oraz warzywami blanszowanymi -
Roladki ze schabu
nadziewane kapustą i grzybami polane sosem grzybowym serwowane z ziemniakami pieczonymi i świeżą sałatą mieszaną -
Staropolski zraz
z kaszą gryczaną, buraczkami oraz sosem zaciągniętym śliwką i grzybami -
Golonka zapiekana w marynacie
serwowana na kiszonce i kopie ziemniaków -
Pikantna shoarma
smażona na ostrym ogniu podana z zestawem surówek i frytkami z dodatkiem sosu czosnkowego i diabelskiego. Do wyboru w 2 wersjach: (wieprzowa, drobiowa) -
Pierś z kurczaka
faszerowana liśćmi szpinaku z sosem serowym serwowana z ziemniakami gotowanymi i sałatą mieszaną

Dania rybne
-
Stek z łososia
zapiekany w maśle estragonowym w przybraniu warzyw z grilla oraz ziemniaków pieczonych -
Sola w delikatnym cieście sufletowym
podana na sosie ogórkowym z ziemniakami i warzywami gotowanymi -
Ryba maślana
w sieci z parmezanu serwowana z sosem kurkowym, mieszanym ryżem i bukietem warzyw -
Filet z pstrąga
otulony płatkami migdałowymi serwowany z ziemniaczanymi beczułkami i jarzynami -
Halibut z pieca
podany na kolorowej tagliatelle z sosem koperkowym i gotowanymi warzywami

Dania wegetariańskie
-
Penne Forestiere
makaron z sosem grzybowym i parmezanem -
Spaghetti Napoli
-
Placek ziemniaczany z pikantnym sosem pieczarkowym
-
Vegaburger
burger sojowy z frytkami i świeżą sałatą -
Omlet z warzywami

Dania dla miluśińskich
-
Kotlecik z kurczaka z frytkami
-
Hamburger z frytkami
-
Ryż zapiekany z owocami i sosem waniliowym
-
Naleśniki z serem i sosem truskawkowym
-
Paluszki rybne z frytkami
-
Popcorn z kurczaka z frytkami
-
Sezonowa zupa owocowa z bitą śmietaną

Desery
-
Tiramisu
-
Naleśniki
z nadzieniem owocowym podane z sosem karmelowym i bitą śmietaną -
Fantazja lodowa
z owocami i bakaliami serwowana w kruchych babeczkach z falbanką -
Sernik nowojorski z sosem truskawkowym
-
Tort miętowo - czekoladowy
-
Sałatka owocowa
z adwokatem lub sosem do wyboru (truskawkowy, czekoladowy, waniliowy)