A..Z MENU w internecie:   www.jedzenie.invito.pl » Gdańsk » restauracje » Zeppelin 

Gdańsk, Sopot, Gdynia - restauracje, pizzerie, bary, catering - menu w internecie - www.jedzenie.invito.pl

Restauracja Zeppelin

Gdańsk

ul. Św. Ducha 2

tel. 58 322-24-43

spis treści


do spisu treści

Śniadania

  1. Croissant

    dwa świeże rogaliki podane z konfiturą
  2. Jajecznica

    na maśle lub szynce
  3. Jajecznica De Luxe

    na boczku i pomidorach, na kurkach lub na wędzonym węgorzu
  4. Parówki z wody

  5. Tosty z szynką i serem z jajem sadzonym

  6. Tosty z grillowanym kurczakiem i bekonem, zapieczone w serze

  7. Omlet

    z pieczarkami, mozzarellą i suszonymi pomidorami
  8. Jaja w stylu "Zeppelin"

  9. Jaja w koszulkach

    na szpinaku z borowikami
  10. Wiśniowy omlet

    zapieczony z bananem

do spisu treści

Tapas

  1. Bruschetta

    grzanki z pomidorami, czosnkiem, czerwoną cebulą i chilli
  2. Bruschetta z ostrą serową salsą

    grzanki z suszonymi pomidorami, serem grana padano i papryką pepperoncini
  3. Krewetki pil-pil

    grillowane krewetki królewskie, marynowane w chilli, czosnku i soku z cytryny
  4. Małże a la marinere

    małże w winno-śmietanowym sosie z dodatkiem cebuli i pietruszki
  5. Włoski melanż

    z sera mozzarella, pomidorów cherry, oliwek, czosnku i bazylii
  6. Oliwki w ziołowym cieście

    czarne oliwki z suszonymi pomidorami, zapieczone w cieście o aromacie świeżych ziół i czosnku
  7. Flamenquies (tradycyjny hiszpański tapas)

    szynka, ser, szparagi i pietruszka zapieczone w cieście
  8. Chrupiące polędwiczki

    drobiowe z miodowo musztardowym sosem
  9. Fantazja dnia

    propozycja szefa kuchni

do spisu treści

Przystawki

  1. Śledź bałtycki

    w śmietanie z cebulą i jabłkiem
  2. Caprese

    ser mozzarella i świeże pomidory z octem balsamico i sosem pesto
  3. Tatar z łososia norweskiego

    w towarzystwie ziołowej bezy
  4. Grillowany oscypek

    na jabłkowym carpaccio w sosie miodowo-wiśniowym
  5. Krewetki królewskie na szpinaku

    marynowane w cytrusach i podane w sosie na bazie żubrówki
  6. Carpaccio wołowe z oscypkiem

    płaty polędwicy wołowej z bazylią, marynowanymi grzybami, sałatą, kaparami i tartym oscypkiem
  7. Tatar wołowy

    z musem cebulowym i marynowanymi kurkami
  8. Polskie raki gotowane w ziołowym fond de legumes

    serwowane w szałwiowym sosie z dodatkiem smażonych borowików

do spisu treści

Makarony

  1. Spagetti all'a putanesca

    kapary, anchois, oliwki, pepperoncini, czosnek, pomidory
  2. Spaghetti carbonara po polsku

    biała polska kiełbasa, cebula, pieczarki, białe wino, śmietana
  3. Czerwone tagliatelle ze szpinakiem

    pomidorowy makaron z serem gorgonzola, czosnkiem i szpinakiem
  4. Tortiglioni na zielono

    zielone szparagi, cukinia, świeży szpinak, orzechy i prażony czosnek w śmietanowym sosie
  5. Tortiglioni z krewetkami i suszonymi pomidorami

    krewetki, kolendra i suszone pomidory w pikantnym sezamowym sosie

do spisu treści

Sałaty

  1. Mozzarella w miętowym sosie

    mieszanka sałat z mozzarellą, pomidorami, pomarańczami i prażonymi pestkami dyni w miętowo-jogurtowym sosie
  2. Cezar na dwa sposoby

    kurczak lub krewetki do wyboru, sałata, ser parmezan, anchois, szynka parmeńska i domowej roboty majonez
  3. Sałata z wędzonym łososiem

    mieszanka sałat z wędzonym łososiem, suszonymi pomidorami, melonem, prażonymi orzechami, grzankami i kozim serem w cytrynowym sosie winegret
  4. Szpinak z krewetkami

    świeży szpinak z grillowanymi kurkami i krewetkami, winogronami, papryką i kaparami w miodowo-czosnkowym sosie winegret
  5. Sałatka Zeppelin

    sałata lodowa, płaty wołowej polędwicy, grillowany borowik, orzechy laskowe, jabłko, pomidor w balsamiczno-czosnkowym sosie

do spisu treści

Dania główne

  1. Bigos w gołąbkach z winogron

    Polski bigos zawinięty w liście winogron z majerankowo-maślanym sosem
  2. Kurczak z gruszką w jarzębinie

    Pierś z kurczaka w orzechowej otoczce, serwowana ze smażoną gruszką w jarzębinowym sosie
  3. Golonka ze stópką siwuchy

    Golonka z kapusta kiszoną, ziemniakami z tymiankiem w musztardowym sosie, a do tego kieliszek siwuchy
  4. Łosoś pieczony na jabłkach

    Norweski łosoś z suszonymi pomidorami i pieczonym jabłkiem w aksamitnym morelowym sosie
  5. Zeppeliny nad Gdańskiem

    Ziemniaczane litewskie cepeliny, faszerowane cielęciną w sosie z kwaśnej śmietany i wędzonego boczku
  6. Sandacz z krewetkowym musem

    Pieczony sandacz z musem z krewetek królewskich, grillowanymi borowikami i szafranowym sosem
  7. Stek wołowy na wiele smaków

    Stek z polędwicy wołowej z masłem rakowym, czosnkowym, chrzanowym lub w sosie pieprzowym
  8. Comber z sarny

    Dziczyzna serwowana na gryczanych blinach o smaku koziego sera w delikatnym śliwkowym sosie

do spisu treści

Desery

  1. Jagodowe racuchy

    pachnące cynamonem z delikatnym melonowym musem
  2. Malinowe mascarpone

    słodka mieszanka włoskiego sera mascarpone i polskich malin
  3. Tort Frutti di Bosco

    tarta z musem waniliowym i owocami leśnymi
  4. Cioccolato e pere

    kruche ciasto z czekoladą i gruszkami




-- INVITO.pl -- strony internetowe, aplikacje internetowe, serwisy informacyjne -- informatyczna obsługa firm --

Strona ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty w rozumieniu prawa handlowego. Informacje zawarte na stronie mogą być niepełne, nieaktualne, a nawet nieprawdziwe. Znaki firmowe i towarowe należą do ich właścicieli.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Copyright © 1998-2024 INVITO.pl